Comedy Café 2017

Koen Dewulf


Koen is geboren in Gent, opgegroeid in Sleidinge en was jaren de ‘komiek van Waarschoot’, maar heeft, zoals het een echte Meetjeslander betaamd, sinds kort als uitvalsbasis Eeklo, het kloppende hart van het Meetjesland.

In 2007 stond hij – naar eigen zeggen veel te vroeg – reeds in de finale van Humo’s Comedy Cup en sindsdien draait hij mee als – als het moet en mag – headlinenende comedian, als ‘master of ceremony’ of als voorprogramma. In 2013 haalde hij de finale van de Lunatic Comedy Award. Koen werkte reeds mee aan De Bovenste Plank en ‘De Premiejagers’ op één, De Raadkamer en de Bond Voor Radioterroristen op Radio 2, En Dan Nu … Reclame op 2be, …

Geef hem enkel een micro en hij is een comedian pur sang, geef hem een gitaar en hij speelt liedjes, geef hem 4 vrouwen en hij richt een covergroepke (Kalafonia) op.

Zelfs kabouters, elfen en hoogpotige waadvogels hangen aan z’n lippen als Koen zich in het vertelharnas hijst en de bühne bestijgt.


Lukas Lelie


In november 2012 stapte Lukas Lelie in de Trukendoos (Stasegem) voor het eerst op het podium tijdens de voorronde van Humo’s Comedy Cup. Sindsdien treedt hij op waar en wanneer hij kan. In mei 2013 leverde dat de toen 23-jarige comedian uit De Pinte de Lunatic Comedy Award op. Vroegere winnaars van deze traditierijke wedstrijd waren o.a. de jonge Gunter Lamoot, Lieven Scheire, Philippe Geubels, Bert Kruismans en Steven Goegebeur.

 

In februari 2014 won Lukas de Culture Comedy Award. Hij kreeg de elfde juryprijs en mocht zich een jaar lang het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België noemen. Naast de juryprijs mocht hij ook de publieksprijs in ontvangst nemen.

Ook de Humo's Comedy Cup mag Lukas intussen op zijn naam schrijven. In december 2014 nam hij het in de finale op tegen Onno Lolkema en Kamal Kharmach. Voor Lukas Lelie begon daar het echte comedywerk.

In 2014 en 2015 tourde hij intensief doorheen Vlaanderen als vast voorprogramma van Steven Mahieu's theatertour "Maniak". En sinds 2016 doet Lukas Lelie dat ook op eigen kracht met een heuse cafétour samen met comedy-partners-in-crime Sander VDV en Edouard De Prez.

In 2017 komt Lukas Lelie met zijn eerste avondvullende show: "Ik doe mijn best". Het is al lang duidelijk dat deze jonge comedian het één en ander niet helemaal begrijpt en niet kan. Aangezien het leven er door ouder te worden niet bepaald gemakkelijker op geworden is, betekent een volavondshow van Lukas extra veel onkunde, onbegrip en vooral: heel veel jokes.

Lukas’ stijl kan omschreven worden als “awkward” met veel oneliners en absurditeiten. Hij beschrijft de triestige staat van zijn leven en onbegrip tegenover de wereld rond hem.


Nigel Williams


Nigel Williams, afkomstig van Bristol (UK) is één van de grondleggers van de nieuwe golf van Belgische stand-upcomedy van eind jaren negentig. Nigel was in die periode bij ons ook 1 maal te gast als deel van het collectief “Bonjour Micro” tijdens de eerste editie van onze comedy avonden.

In 2000 won hij Humo’s Comedy Cup en sindsdien bestookt hij vanaf podia in binnen- en buitenland het publiek met zijn up-tempo stand-upcomedy. Nigel heeft inmiddels 7 volavondshows op zijn palmares en verscheen in talrijke radio- en tv-programma’s.

De Britse comedian woont al jaren in Antwerpen. Voor Nigel is comedy sociale commentaar met een pittige politieke saus, rough & ready en niet altijd geschikt voor softies. Hij brengt maatschappelijk relevante stand-up in de zuiverste Angelsaksische traditie, geënt op de actualiteit, met messcherpe observaties en met veel improvisatie, freewheelen en publieksparticipatie. Nigel staat bekend om zijn onverwoestbaar sociaal engagement en brengt zijn boodschap op hilarische, niet-verbloemde wijze.

Een voltreffer voor al wie comedy graag wat ruwer heeft.

Comedy Café zaterdag 30 september 2017