Comedy Café 2014

Koen Rijsbrack


Wie denkt dat comedy in Vlaanderen op de terugweg is, heeft duidelijk Koen Rijsbrack nog niet aan het werk gezien. In 2002 zei het mooiste meisje van de school: "Jij zou iets met comedy moeten doen." Sinds 2012 is Koen daar (eindelijk) ook daadwerkelijk mee begonnen. Hij speelde ondertussen in de finale van de Lunatics Comedy Cup en van Comedy Slam en was dit jaar ook selecteerd voor “Get up, Stand up”.

Wees gewaarschuwd: dikwijls wordt gezegd dat Koen intelligente humor hanteert... maar dat snapt hij zelf niet zo goed.

Jezus werd geboren in een stal in Nazareth bij het begin van onze jaarrekening en tourde al vroeg met z'n eerste tryouts. Ondanks de aangroeiende fanbase werd hij op 33-jarige leeftijd gekruisigd door een groep boze Romeinen, maar herrees uit de doden om z'n werk verder te zetten. Jezus is het alter ego van Sebastien Dewaele (PREUTELEUTE – Steven uit Eigen Kweek). Hij won in 2010 de Crazy Comedy Cover Contest.

David Galle

Geen opgekropte woede. Geen overkokend potje. Geen verbitterde klootzak die speeksel vol vitriool over de eerste rijen van zijn publiek spuwt. Eerder een brave goedzak die met stijgende verbijstering zijn levenswandel afwerkt en onderweg af en toe een podium opstapt.


Slechts gewapend met rosse haren en een losse tong, zoekt David Galle nieuwe hilarische horizonten op. En zo botst hij al snel op onontgonnen absurditeiten die ons in our face aanstaren. Of waar ieder van ons zich willens nillens schuldig aan maakt. Van kerststronken verorberen tot bijsluiters ontcijferen. David Galle legt de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan quasi argeloos én pijnloos bloot. En zo wordt ze toch weer wat draaglijker ...

Na de overwinning in de Comedy Casino Cup 2009 (Canvas) lag de weg open voor meerdere avondvullende shows alsook presences in verschillende TV programma’s.

Comedy Café zaterdag 4 oktober 2014