Revue de rue


Beste toneelvrienden,


" Ginnen avondmarkt, ginne Kerstmarkt, ginne trontinettekoers, ginne vélokoers, gin wijnfestival, ... juste niete piete... "


Tijdens de lockdown heb ik mij aan tafel gezet om enkele korte ludieke toneelstukjes te schrijven. Normaal spelen Lien Staessen en ikzelf een kort toneelstukje tijdens de openingsreceptie van de avondmarkt (15 augustus) over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar in Dadizele. Wegens de alom gekende reden is dit vorig jaar niet gelukt.


Tijdens een online vergadering kwam ons bestuurslid Ingmar op het idee om een toneelwandeling te organiseren met verschillende toneelstukjes. Dus dacht ik: 'Waarom het toneelstukje van de avondmarkt niet opentrekken naar 7 korte toneelstukjes van ongeveer 3 à 4 minuten?' Het bestuur was onmiddellijk enthousiast. De spelers stonden te popelen om nogmaals hun artistiek talent te kunnen tonen. Met het volledige bestuur en spelers hebben we dit concept uitgewerkt tot:


Toneelwandeling "Revue de Rue"

Vanaf 7 maart 2021

Met: Birde Vanlerberghe en Annelies Vuylsteke, Jan Naert en Jan Allegaert, Freya Dupont en Jo Seys, Dieter en Bert Schoutteten, Nessim Ben Driss en Stien Schoutteten, Barbara Desmet en Dirk Talpe en tot slot Lien Staessen en mezelf.


BIJ DEZE NOG DE LINK NAAR DE FILMPJES:

Niks of niemand wordt gespaard. Alle fratsen en gebeurtenissen uit Dadizele, al dan niet de pers gehaald, worden uitvergroot tot komische sketches: de woelige gemeenteraad van donderdag ll., de waterspaarbekkens, het oud zwembad, medische dossiers, de coronacoiffeuse, SK Roeselare-Daisel, de Sperredreef... Maar ook een mijmering naar vroeger van 2 mannen die altijd op een boerderij gewerkt hadden of onze pastoor Deweer bij het Dadipark en zelfs een stukje dat zich afspeelt in 2040 waarin een moeder uitlegt aan haar zoon wat een café of tapkraan is.


De wandelaars moeten starten in domein het Torreke en doen een toer van 7 km. Het laatste toneelstukje is op de parking van het Dadipark. Op 7 plaatsen vindt men een QR code dat ingescand moet worden met gsm of tablet. U moet dus wel deze QR app installeren. Op deze plaats zie en hoor je een ter plaatse opgenomen toneelstukje. We raden aan om oortjes mee te nemen. Zo mis je geen enkele mop of woordspeling. Het zijn allemaal verharde wegen. Gezinnen met een buggy hoeven dus geen schrik te hebben om de wandeling te doen.

Veel wandelplezier!! 


Met vriendelijke groeten,

Stefan Cardoen

Voorzitter Volksvermaak.